cara membuat kek batik

6 Simpan di kulkas selama 30 menit 1 jam. 200 gram biskut marie dipatah2 125 gram mentega.


Pin On Dessert

Resepi I sendiri olah bukan resepi google.

. Cara buat kek batik yang ringkas dan menggunakan bahan-bahan yang jimat menjadikan ia pilihan ramai. Cara pembuatannya tidaklah susah walaubagaimanapun ianya perlulah dihasilkan dengan cermat. Dalam 1 resepi U boleh hasilkan 2 versi iaitu versi lembut tapi tak lemau atau versi keras kematu.

Selain itu terdapat juga rujukan bahan dan alatan masakan murah dan promosi yang ada di Shopee. Simpan dalam peti sejuk selama 1 jam sebelum dikeluarkan dan dipotong. Masukkan biskut marie dan kacau sebati anggaran dalam 5-7minit.

Kedua semasa mencampurkan biskut merry ke dalam bahan campuran lain lakukan secepat mungkin dan terus simpan ke dalam peti ais. Kacau sebati biar semua sekata. Masukkan nestum Milo kacang dan biskut marrie.

Kacau cepat2 tkt berketul. 2 biji telur gred A. 2 sudu besar serbuk koko.

Tambah air dan biarkan sekata. Guna api perlahan jeBila butter mula mencair masukkan 34 susu pekat. Panaskan butter dengan api yang perlahan hingga cair masukkan susu pekat manis dan kacau hingga sebati.

Masukkan 200 gram buttercup. Untuk resepi kalini Maktok nak kongsikan cara mudah membuat kek batik lembut yang sangat sedap. Dah siap pun hidangan kek batik nestum rangup dan terbaik sukatan cawan yang saya kongsikan.

Kek batik ini juga sesuai dijadikan hidangan pada hari tertentu seperti menyambut hari jadi dan juga hadiah kepada seseorang. Masukkan telur dan kacau sehingga semua sebati dengan adunan kek batik. Pertama tak perlu tambah air ke dalam adunan bahan.

Last skali masukkan biskut. Kemudian terus masukkan susu pekat. Untuk kek batik masak butter sampai cair masak kek batik guna api kecik je.

Next masukkan telur kacau dl bg rata dan baru masukkan air. This KEK BATIK salah satu sumber pendapatan I. Setelah itu semprotkan buttercream asin di atas kek batik.

2Untuk tips elakkan bahan adunan hangit guna api kecil sahaja dan non stick pan ya. Bahan-bahan Kek batik biskut marie. Lapik plastik dalam loyang untuk memudahkan kek batik dikeluarkan nanti.

Seterusnya masukkan 5 sudu besar milo dan 1 sudu besar serbuk koko. Jika tidak keraslah kek anda. Rasanya penuh dengan coklat dicampur pula rasa lemak daripada biskut pastinya menimbulkan kombinasi yang amat menarik untuk dimakan.

Simpan dalam bekas dan biarkan sejuk sebelum dipotong. 1 sudu teh esen vanilla. Simpan dalam peti sejuk.

Kek Batik merupakan juadah pemanis mulut yang amat popular di Malaysia. Masukkan kek batik yang siap dimasak tadi ke dalam loyang dan padatkan. 7 Masukkan coklat batang DCC dan susu cair ke dalam.

Cara Penyediaan Kek Batik Melting Lembut. Semua sudut terisi. Hai semua kembali lagi bersama Maktok Kitchen.

Kacau lagi hingga rata. Kacau rata bg smua bskt bersalut coklat. 4 Simpan di kulkas kurleb 30 menit.

12 cawan susu pekat manis. Masukkan pula milo dan serbuk koko. Nak tahu cara membuat kek batik lembut tak lemau dan keras kematu boleh cuba resipi dan cara yang dikongsikan oleh Seroja Irdina ini.

Masukkan perlahan-lahan serbuk milo dan serbuk koko kerana ia mudah untuk berketul. Cara-cara membuat kek batik. Ini semua resepi dari mak cik saya.

Untuk mendapatkan kek batik yang rangup ada beberapa tips yang perlu diikuti.


Pin Di Doing Food Tips


Pin On Snack


Pin On Food


Pin On Airtangan Mas Cotek


Pin On Video Resepi Memasak Sedap


Pin On Airtangan Azlina Ina


Kuih Biskut Batik Food Homemade Recipes Recipes


Pin On Bake Cook


Pin On Manisan Kue2 Hidngn Mlyu


Pin On Batik Cake


Pin On Mufin Cupcake Cake Cooking Fanpage


Pin On Airtangan Azlina Ina


Pin On Cake Tips


Pin On Recipes To Try


Pin On Food Drinks


Pin On Selera


Pin On Recipes


Pin On Recipes


Pin On Mufin Cupcake Cake Cooking Fanpage

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel